Sezóna družstev dospělých 2019-2020: kdy, kde a s kým

Jen několik dní zbývá do startu prvních utkáních družstev dospělých. Už o příštím úvodním říjnovém víkendu se rozeběhne po několikaměsíční přestávce opět turnajová sezóna smíšených družstev dospělých, jež odstartuje prvním kolem 2.RL. Družstva SK Hamr budou letos působit tradičně v krajské soutěži – 2.Regionální lize a také nově ve druhé nejvyšší české soutěži – 1.Celostátní lize – Západ.

Před startem těchto soutěží přinášíme přehled o jejich herním systému i rozpisu a termínech jednotlivých kol.

1.Celostátní liga - Západ

Hamr se letos díky úspěšné doplňkové kvalifikaci proti Mostu (6:2) objeví poprvé v historii v 1.Celostátní lize – Západ. Ta se po rozšíření na 8 týmů bude hrát v nadcházející sezóně zcela novým herním systémem.

Družstva se utkají ve třech hracích kolech systémem jednou každý s každým, po odehrání základní části se tabulka rozdělí na dvě části. Ve 4. kole sehrají první čtyři týmy tzv. Play-Off Up (v k.o. pavouku první se čtvrtým týmem a druhý se třetím týmem po ZČ, o 3. místo a finále) a družstva na 5.-8. místě se utkají v tzv. Play-Down jednou každý s každým ve skupině se započtením vzájemných utkání těchto týmů v dlouhodobé části 1.CL.

Družstvo SK Hamr Praha A čekají ve druhé nejvyšší české soutěži hned tři prestižní pražská derby a kromě nich změří síly také s jihočeským a západočeským družstvem a dvěma libereckými celky. Prvořadým cílem pro naše družstvo bude udržet příslušnost v 1.CL i pro další sezónu.

Hamr začne psát svou prvoligovou kroniku v Plzni (*25./26.10.2019), kde sehraje v prvním kole hned tři utkání, mimo jiné s domácí BA Plzní B, naším přemožitelem ve „finálové“ kvalifikaci 1.CL – Západ 2019. V utkání o postup do 1.CL tehdy Hamr nestačil doma výsledkem 1:7. Ve druhém kole (*30.11./1.12.2019) vůbec poprvé zavítá první liga přímo na Hamr. Hrát se bude v hale v Braníku a SK Hamr Praha A se v domácím prostředí utká s SK Prosekem Praha A a TJ Sokolem Křemží. Základní část se uzavře třetím kolem, které proběhne již v novém roce v Liberci (*18./19.1.2020).

*přesný termín bude upřesněn v propozicích daného kola

Rozpis utkání, tabulka a soupiska SK Hamr Praha A

2.Regionální liga Pha + Stč

V nadcházející sezóně bude ve 2.Regionální lize působit rezervní tým SK Hamr Praha „B“. Po dvou letech dochází opět ke sloučení krajské soutěže pražské a středočeské oblasti. Po navýšení počtu účastníků však zůstává herní systém stejný jako v minulé sezóně.

Osm družstev 2.RL (6 pražských a 2 středočeská) se utkají v šestikolové dlouhodobé části systémem dvakrát každý s každým. Po odehrání ZČ proběhne v 7. kole Play-Off o postup do kvalifikace 1.CL – Západ zvlášť pro jednotlivé oblasti a Baráž 2.RL. Play-Off sehraje v k.o. pavouku první/druhý tým z Prahy proti třetímu/čtvrtému týmu z Prahy, o 3. místo a finále. V Baráži se utkají v k.o. pavouku pátý/šestý tým z Prahy 2.RL s prvním/druhým týmem 3.RL po ZČ, o 5. místo, o 7. místo.

Družstvo SK Hamr Praha „B“se utká v ZČ s dalšími pěti týmy z Prahy a dvěma celky ze Středních Čech – BK 73 Deltacar Benátkami nad Jizerou B a BaC Kladnem B. Během 6 hracích kol sehraje celkem 14 utkání, všechny na území Prahy a z toho hned polovinu v domácí hale v Braníku. Hlavním cílem pro naše družstvo bude postup do Play-Off 2.RL.

První kolo (5.10.2019) i to druhé (26.10.2019) bude hostit hamerská hala v Braníku a hned v tom úvodním čeká hamerské družstvo ostrý začátek v podobě trojutkání. První (podzimní) polovinu ZČ uzavře, letos jediné nedělní, třetí kolo (1.12.2019) v hale na Proseku, v němž se utká hamerské družstvo s oběma domácími proseckými týmy „B“ a „C“. V novém roce načne odvetnou část soutěže čtvrté kolo (18.1.2020) v pražské Vinoři opět se třemi soupeři a v pátém kole (22.2.2020) se podívá 2.RL do záběhlické haly TJ Astra ZM. Základní část soutěže vyvrcholí v březnu šestým kolem (21.3.2020) utkáními s družstvy SK Prosek tam, kde začala: na Hamru v Braníku.

Pražské Play-Off 2.RL a Baráž 2.RL je na programu v sobotu 25.4.2020 a hostit jej bude hamerská hala v Braníku.

Rozpis utkání, tabulka a soupiska SK Hamr Praha B

Zanechte zprávu

devatenáct − 17 =