SK Hamr U15 vyhrál Přebor Prahy družstev a postoupil podruhé na MČR v Brně!

Vzhledem k nahuštěnému programu podzimního termínového kalendáře se netradičně ve všední den už v pondělí 31.8.2020 uskutečnil badmintonový turnaj – 2. kolo Přeboru Prahy smíšených družstev U15 v Praze Záběhlicích na Astře. Letos vyhlášena jako celoroční dlouhodobá soutěž byla nakonec vinou jarní koronavirové pauzy po zrušení březnového kola sehrána pouze ve dvou hracích kolech bez Play-Off, a tak se už na tomto závěrečném kole rozhodovalo o postupu na MČR družstev.

Pět pražských družstev se tedy letos utkalo ve skupině jednou každé s každým. Hamerské družstvo už v lednu v domácí hale v Braníku zvládlo obě svá úvodní utkání – proti SK Proseku Praha poměrem 5:2 a se Sokolem Radotín Meteor Praha výsledkem 4:3. Před druhým hracím kolem tak z prvního místa reálně živilo naději na celkové vítězství a postup na MČR.

Ve druhém kole, které se konalo na kurtech pražské TJ Astry v odpoledních hodinách, nastoupilo družstvo SK Hamr Praha U15 téměř v úplném složení: Arnošt Hort, Adam Srnec, Vojta Strejček, Kačka Koliášová, Berta Haškovcová, Lucka Tománková pod vedením trenéra Miroslava Loskota. Své kamarády a spoluhráče přijela navíc podpořit i další členka družstva Barča Bursová, která nemohla být vzhledem ke svému zranění k zápasům připravena.

A hned první pondělní utkání bylo z hlediska celkového vývoje tabulky naprosto klíčové, neboť došlo k souboji dvou hlavních favoritů soutěže a dosud neporažených celků. Těsným a vydřeným vítězstvím 4:3 nad domácí TJ Astrou ZM Praha se posunulo naše družstvo mílovým krokem k vytouženému cíli. První místo v tabulce nakonec naši badmintonisté stvrdili v posledním utkání při jasném skórem 7:0 s papírovým outsiderem a posledním týmem BK Arion Praha.

První místo v tabulce tak znamená pro hamerské družstvo přímý postup na MČR družstev žáků U15. Jedná se o historicky druhou účast našeho klubu na domácím týmovém šampionátu, na kterém se sjede nejlepší badmintonová špička v ČR v této kategorii. Před dvěma lety z toho byla nakonec zlatá medaile a titul mistrů ČR 2018. Bude se historie opakovat? To se dozvíme už 10.-11.10.2020 v Brně Slatině.

Děkujeme našim hráčům za skvělou reprezentaci SK Hamr a gratulujeme jim k postupu na mistrovství ČR!

Výsledky SK Hamr Praha U15 a konečná tabulka družstev Přeboru Prahy U15 2020 po druhém kole najdete zde

Kompletní výsledky letošní sezóny PP družstev U15 2020 naleznete na tournamentsoftware.com

Zanechte zprávu

5 + jedna =