Slovak Youth U17: Klára Šilhavá veze z Trenčína dvakrát bronz!

Ve dnech 18.-20.9.2020 se uskutečnil na Slovensku mezinárodní turnaj FZ Forza Slovak Youth U17 2020 s účastí i desítky hráčů z ČR. Mezi nimi nechyběla ani hamerská juniorka Klára Šilhavá, která se vypravila do Trenčína na tento tradiční juniorský turnaj evropského okruhu BEC v kategorii do 17 let.

Navzdory cestovnímu omezení k našim východním sousedům vinou současné situace kolem pandemie Covid-19 a za splnění přísných hygienických podmínek přivítal Trenčín účastníky z 5 evropských zemí včetně ČR. Klára Šilhavá startovala ve všech disciplínách, v mixu se spoluhráčem Adamem Šulcem (SK Prosek Praha) a v deblu s Martinou Ševčíkovou z Brna (Badminton FSpS MU).

Kláře se na mezinárodním poli podařil skvělý výsledek, když vybojovala bronzovou medaili jak ve smíšené čtyřhře, tak i ve dvouhře, a postarala se tím tak o polovinu z celkových 4 cenných kovů pro českou výpravu. Ve čtyřhře přidala ještě čtvrtfinálovou účast a konečné 5.-8. místo.

Nenasazení Adam Šulc s Klárou Šilhavou prokráčeli v mixu přes dva nasazené páry do semifinále, kde prohráli s první dvojicí Suchý, Telehaničová ze Slovenska na 3 sety (21:8, 7:21, 16:21). Předtím dokázali vyřadit polské, rakouské a slovenské soupeře. O účast v boji o zlato usilovala Klára Šilhavá i v singlu, kde si v osmifinále vyšlápla dokonce na turnajovou „jedničku“ Slovenku Slosiarikovou a o kolo dál vyřadila „sedmičku“ Pipan ze Slovinska. V semifinále však naše levoruká hráčka nestačila na Polku Janko (11:21, 16:21) a bere bronz.

převzato z: czechbadminton.cz

Díky Kláře za skvělou reprezentaci Hamru ale i ČR a zároveň velká gratulace k dosaženým výsledkům!

Článek o turnaji nalezete také na stránkách czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

4 × 2 =