YONEX Czech Youth Internationals 2023 v Praze-Štěrboholech: Hamerští sbírali na mezinárodním turnaji v ČR zkušenosti a Felix Kyzlík i medaili!

Ve dnech od čtvrtka 1.6.2023 do neděle 4.6.2023 se konal v pražské hale ve Štěrboholech už 2. ročník mezinárodního badmintonového turnaje mládeže YONEX Czech Youth Internationals 2023 v kategoriích U9, U11, U13 a U15, jenž je zařazený do kalendáře Badminton Europe, nicméně výsledky tohoto turnaje se nezapočítávaly do žebříčků ČBaS.

Na mládežnický turnaj konaný v hlavním městě České republiky, který pořádal oddíl BK Meteor Praha, přijelo sbírat zkušenosti s mezinárodním badmintonem také několik zástupců hamerského klubu Lukáš Zlínský, Michal Murtinger, Felix Kyzlík, Šimon Soukup, Martin Franta, Sára Kupilíková, Tereza Mitášová, Katka Procházková, Valerie Proche, Ema Jelínková. Deset našich hráčů trenérsky vedli během turnaje Veronika Kyzlíková, Kamil Kyzlík, Klára Šilhavá a Honza Macák.

Dvouhry ve všech kategoriích se odehrály ve skupinách a následně ti nejlepší postoupili do play-off, párové disciplíny se hrály pouze ve vyřazovacím pavouku. Turnaje se zúčastnilo téměř 300 hráčů z 18 evropských zemí (mimo jiné i z vyspělých evropských badmintonových států). Český, potažmo hamerský, badminton se však dokázal i v našlapané konkurenci prosadit na medailové příčky.

Naši kromě zkušeností sbírali totiž na domácí půdě v pražských Štěrboholech i cenné kovy. Felix Kyzlík se totiž probojoval ve smíšené čtyřhře, kterou sehrál v kategorii U13 s Maiou Weberovou (TJ Sokol Radotín), k zisku bronzové medaile, což je pro tento pár skvělý výsledek.

Velká gratulace Felixovi k mezinárodnímu úspěchu v podobě bronzu na tuzemské mezinárodní akci a díky všem za reprezentaci České republiky i našeho klubu!

Článek najdete také na stránkách na czechbadminton.cz

Fotogalerie z turnaje

Zanechte zprávu

dvanáct − 6 =