1. Liga – Západ: V 1. kole zapsal SK Hamr Praha „A“ jednu výhru a dvě porážky!

Po roční odmlce se opět rozehrála druhá nejvyšší česká soutěž smíšených družstev dospělých 1. Liga – Západ v sezóně 2021/2022, která se hraje v atraktivním herním formátu a především v novém systému počítání na 3 vítězné sety do 11 bodů. Navíc 1. kolo měl tu čest uspořádat náš oddíl, a tak mohlo družstvo SK Hamr Praha „A“ využít naplno domácího prostředí hamerské haly v Braníku. 

O průběhu úvodního kola referuje hamerský trenér a člen družstva SK Hamr Praha „A“ Vašek Bláha:

V neděli 31.10.2021 jsme na našich domácích kurtech hostili úvodní kolo 1. Ligy – Západ. Za naše družstvo nastoupili Klára a Radka Šilhavé, Vašek Bláha, Jáchym Brázda, Honza Macák, Jakub Vitvera, Matěj Volf. Letos má soutěž nový systém počítání, a tak může rozhodovat úplně každý uhraný zápas. Navíc se hraje na 3 vítězné sety do 11 bodů.

SK HAMR PRAHA „A“  5:2  Sokol Radotín Meteor Praha „B“

V prvním utkání se nám podařilo získat 2 body za vítězství 5:2 nad Sokolem Radotín Meteor Praha „B“. Vítězství ve svých zápasech si připsali Kuba na druhém singlu a s Honzou i v deblu, Radka s Klárou v deblu, Radka v singlu a Klára společně s Jendou po velké pětisetové bitvě v mixu.

SK HAMR PRAHA „A“  3:4  BA Plzeň „B“

Ve druhém utkání jsme se střetli s „extraligisty“ doplněnými v BA Plzni B. Zde se nám podařilo získat 1 bod za prohru 3:4. Za zmínku zde stojí především výhra Jendy s Kubou v deblu nad párem Viktora – Valenta. Další body přidala už jen Radka po jasných výhrách 3:0 v singlu a také s Klárou v deblu. Velká škoda těsné prohry v mixu, ale i jeden bod s Plzní může mít v konečné tabulce velkou váhu.

SK HAMR PRAHA „A“  2:5  TJ Slovan Vesec

V posledním utkání jsme se utkali s týmem TJ Slovanu Vesce z Liberce v pozměněné sestavě na pánských singlech, kde nastoupili Matěj s Jendou bohužel neúspěšně. Jenda v těsném zápase na 5 setů podlehl Šulovi, ale spravil si chuť s Kubou v deblu, kde přetlačili Stejskala s Vajsetlem 12:10 v pátém setu. Další bod přidal Kuba v mixu s Klárou, a stal se tak nejplatnějším hráčem naší sestavy (v rámci 1. Ligy – Západ je pak na skvělém 5. místě, viz statistiky: https://czechbadminton.cz/liga?exr=3&tli=3&tcl=1). Velká škoda je pak prohra Matěje s Jáchymem v deblu s Klimešem a Šulou, kde ani několik mečbolů ve 3., 4. ani 5. setu na výhru nestačilo. Chlapci jsou ještě mladí a je to pro ně jistě dobrá zkušenost do budoucna.

V tabulce jsme po třech úvodních zápasech umístěni na solidní páté příčce, ovšem rozestupy jsou naprosto minimální a v dalším kole musíme být opět skvěle připraveni na tuhé boje.

2. kolo 1. Ligy – Západ je na programu za necelý měsíc v sobotu 27.11.2021 v pražské Vinoři, kde se utká naše družstvo s týmy BK TU v Liberci a TJ Astra ZM Praha A.

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku: https://www.hamrpraha.cz/article/rozpis-extraligy-a-1-cl-zapad-a-vychod-2021-2022/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha „A“, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.


Horní řada zleva: Matěj Volf, Jáchym Brázda, Jan Macák, Václav Bláha, Jakub Vitvera

Dolní řada zleva: Radka Šilhavá, Klára Šilhavá

Zanechte zprávu

9 − dva =