3.GPA U13 v Praze-Vinoři: Medaile pro Lucku Tománkovou a Vojtu Strejčka!

Ve dnech 5.-6.9.2020 se uskutečnil v hale ZŠ v Praze ve Vinoři celostátní turnaj 3.GPA v kategorii U13. SK Hamr zde měl čtyřnásobné zastoupení: Vojtu Strejčka, Tomáše Knytla, Nikolu Horta, Lucku Tománkovou. Naše hráče vedl v turnaji trenér David Sklář.

Velkou radost nám udělali Vojta s Luckou, kteří se dokázali v úvodu sezóny prosadit v nabité české konkurenci na medailové příčky, když se společně v mixu dostali do nedělních bojů o medaile. Za velmi cenná lze považovat vítězství nad nasazenými Ježek – Turoňová ve třech setech a předtím i to vydřené s párem Bříza – Nýdrlová. Nedělní semifinále s „jedničkami“ Thór – Osičková už bylo nad síly našich hráčů (15,11), ale i tak je 3. místo skvělým výsledkem!

I přestože se Vojta mezi nejlepší 4 singlisty neprobojoval, jeho zápas s druhým nejlepším hráčem této kategorie Coufalem patřil k tomu nejlepšímu, co bylo na turnaji k vidění. I přes výborný výkon sice Vojta ve čtvrtfinále těsně prohrál 11:21, 21:18, 18:21, ověřil si však, že hrát se dá úplně s každým. Naopak za trochu zbytečnou porážku lze označit tu už ve druhém kole Lucky s Hnilicovou 18:21, 23:21, 14:21, když se Lucce nepodařilo vnutit svoji hru soupeřce po celý průběh zápasu.

Obrovský obdiv si zaslouží ale Lucka se Štěpánkou Nýdrlovou (SK Prosek Praha) ve čtyřhře. Ty se vcelku jasně probojovaly do nedělního semifinále, kde se utkaly s nasazenými „jedničkami“ Maixnerová – Osičková. Zápas jako na houpačce přinesl nevšední zápletku a rozuzlení. Po prvních dvou setech 22:24, 21:18 „hrozilo“ nepříjemné skóre 1:11 ve třetí sadě, holky však nesložily zbraně a po heroickém výkonu otočily set i zápas ve svůj prospěch 21:19. Dokázaly si tak nejen samy sobě, že otočit se dá jakýkoliv stav a proti komukoliv. Ve finále proti soupeřkám Turoňová – Mikešová vzdorovaly i první set 18:21, ten druhý už byl ale poněkud jasnější 11:21. Stříbrné medaile ale jsou pro holky zaslouženou odměnou.

I ale další dva naši hráči Tomáš s Nikolou bojovali a zaznamenali dílčí úspěchy a vítězství.

Naši hráči odehráli velmi slušný turnaj a jejich vydařené výkony i s těmi nejlepšími hráči v České republice jsou příslibem, že se s nimi musí i do budoucna počítat na těch nejvyšších pozicích. Pozitivním faktem je i správné vnímání pokynů a trenérských rad během zápasů.

Zanechte zprávu

12 + 9 =