Bára Bursová si odváží ze Slovinska cenný bronz!

Hamerští badmintonisté Adam Srnec, Kačka Koliášová, Bára Bursová se zúčastnili ve dnech 13.-15.9.2019 mezinárodního mládežnického turnaje ve Slovinsku. V městečku Mokronog proběhl 25.TEM Youth Slovenia International 2019 v kategoriích U11, U13, U15 v singlech a deblech. Skvělý výsledek zde uhrála Barča, která vybojovala jednu ze tří českých medailí – bronzovou „placku“ ve dvouhře kategorie U15, a i díky ní tak byl česká vlajka pořádně vidět…

Nejen tento úspěch hodnotí ve Slovinsku přítomný hamerský trenér a coach Báry Honza Vitvera:

Po dlouhé době jsem se zúčastnil mezinárodního turnaje ve Slovinsku. Slovinsko je krásná země a my jsme měli štěstí i slunečného počasí. Na turnaj jsem odjížděl se svojí svěřenkyní a hráčkou hamerského oddílu Barčou Bursovou.

Bára měla příznivý los a ten využila na jedničku. Jako nejmladší účastnice v kategorii U15 si došla pro krásné třetí místo a jako jediný český zástupce se kvalifikovala do nedělních semifinálových bojů v její kategorii. Cesta to nebyla jednoduchá, protože na první kolo jsme vyčkávali až do večera. Druhé kolo si na nás brousila zuby třetí nasazená hráčka z Lucemburska, která byla o tři hlavy vyšší a nejtěžší zápas byl jednoznačně proti týmové kolegyni Kačce Koliášové. Kačka svojí hru posunula v mnoha ohledech a celým turnajem jednoznačně ukázala, že aktuálně patří k české špičce v kategorii U15. Jen tak dál.

V semifinále nás čekala velmi silná ukrajinská soupeřka. Po prvních úderech bylo znát, že se ,,DavajDavaj“ nemůžeme vyrovnat silou, ani kondiční přípravou. Byl to boj „Davida a Goliáše“. Přece jenom dva roky náskoku v tomhle věku je opravdu hodně. Bára je ale bojovník a nechce se vzdát, ani když se dostává pod tlak a prohrává o pár bodů. Zpomalujeme hru – hrajeme přesně – hrajeme chytře do slabin – soustředíme se na každý bod – soupeřka nám dává pár bodů zdarma – my toho využijeme a překvapení v podobě výhry prvního setu je skutečností. Další dva sety už jsou v režii soupeřky, ale Bára si jistě vybojovala respekt na straně Ukrajiny.

Zmínil bych také ještě výkon Adama Srnce, který hrál perfektně. Posunul se hlavou a už to není kluk z obecné školy, který trápí paní učitelku. Je to „profík“, co si natáčí zápasy a na tréninku poslouchá trenéra Adama Hobzika na slovo. Adam procházel turnajem jako nůž máslem, bohužel v másle se našel tvrdý kámen v podobě fantasticky hrajícího „frantíka“. Musím říct, že komplexnost soupeře byla úchvatná, ale Adam měl odpověď. Útočnou a překvapivou hrou dostal soupeře z komfortní zóny a dokázal ukončovat výměny.  V zápase bojoval a snažil se otáčet nepříznivé momenty. Vytknu jediné – rada z praxe: za stavu 19-20 ve třetím setu není nejlepší volba nízké podání do středu hřiště – většinou to nevyjde (usmívá se).

Respekt všem rodičům a trenérům, kteří se táhnou kvůli dětem v dlouhých kolonách na našich krásných dálnicích a prosedí hodiny a hodiny ve sportovních halách. Sám jsem si to znovu připomněl a není to žádný med. Když jsem byl hráč, tak to bylo lepšejší (směje se).

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

thirteen + fifteen =