Bulgaria Junior International U19 2022: Klára Šilhavá získala zlato v mixu, Katka Koliášová přidala stříbro a bronz!

V bulharském městečku Svilengrad se o prázdninových dnech od pondělí 11.7.2022 do středy 13.7.2022 konal mezinárodní juniorský turnaj v kategorii U19 Bulgaria Junior International 2022, který byl zařazený do kategorie Junior International Series. Za českou výpravu nastoupily také dvě hamerské hráčky Klára Šilhavá a Katka Koliášová.

A naše juniorské badmintonistky přispěly k mimořádně úspěšnému turnaji pro české barvy. V evropská konkurenci zejména hráčů z Turecka, Rumunska, domácí země i asijské výpravy Thajska zaznamenaly hned trojí medailový „zářez“. Výbornou formu potvrdily především v mixu a deblu.

Ve čtyřhře juniorek se prezentovalo pouhých 14 párů, z toho šest z Turecka. Nasazenými jedničkami bylo sehrané duo dvou Kateřin – Koliášové s Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice). V prvním kole měly dívky, které už mají za sebou řadu mezinárodních úspěchů, volný los, a tak je při cestě do finále čekaly už jen tři zápasy. Čtvrtfinále s Irkami a následné semifinále s tureckým párem zvládly Češky bravurně, ve finále ale znovu čekala “jiná liga”, přesto se Koliášová s Osladilovou držely parádně a byly součástí možná vůbec nejdramatičtějšího utkání turnaje. Po parádním výkonu nakonec ale Asiatkám podlehly 13:21, 21:17, 20:22.

Opravdová česká show pak přišla v kategorii mixů, částečně i proto, že se v této disciplíně nepředstavili Asiaté. Absolutně dominantní byl v českých soubojích pár Adam Šulc (SK Prosek Praha), Klára Šilhavá. Ti nejprve zdolali mezi nejlepší čtyřkou Vojtu Havlíčka (TJ Sokol Polabiny Pardubice) s Kateřinou Koliášovou 21:16, 21:8, aby následně ve finálovém střetu nedali šanci ani dvojici Jan Rázl, Kateřina Osladilová (21:14, 21:16).

Jedinou kategorií, v níž český badminton nezískal medailový úspěch, byla dvouhra dívek. Klára Šilhavá zvládla těžký zápas druhého kola s Turkyní Cevriyí Iscan, po kterém se dostala už do čtvrtfinále. V tom už ale jednoznačně podlehla Thajce Anyapat Phichitpreechasak 4:21, 7:21.

Děkujeme oběma našim děvčatům za reprezentaci klubových i českých barev na mezinárodní akci a gratulujeme jim k výborným výsledkům!

Přehled zápasů Kláry Šilhavé: zde

Přehled zápasů Katky Koliášové: zde

Článek si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz

zdroj: czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

18 − osm =