GPA dospělých v Benátkách nad Jizerou 2023: Kačka Koliášová získala bronzovou medaili ve čtyřhře!

O víkendu 1.-3.9.2023 proběhl ve středočeských Benátkách nad Jizerou první celostátní turnaj GPA dospělých v letošní sezóně. Již 28. ročník tradičního Benáteckého poháru pod názvem Memoriál Petra Martince st. se konal v Městské sportovní hale NIBE Aréně za účasti i několika hamerských hráčů, jmenovitě to byli Honza Macák, Jonáš Hurtík, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Kačka Koliášová.

Prestižní turnaj v České republice s účastí i několika zahraničních hráčů odstartovala páteční kvalifikace v některých disciplínách a také první dvě kola hlavní soutěže ve smíšené čtyřhře. Kvalifikační boje ale proběhly tentokrát bez hamerské účasti.

Bez našeho zástupce se také musela obejít dvouhra mužů. V dalších soutěžích, konkrétně v deblech nedokázali projít přes úvodní soupeře Honza s Jonášem (ve třech setech) ani nasazené sestry Ráďa s Klárou. Stopku v singlové soutěži vystavila Radce zase ukrajinská hráčka z Dobrušky Lavrova. Hezkého výsledku dosáhli Honza s Radkou v mixu, v němž obsadili po čtvrtfinálové porážce od J. Hubáčka s Mlčochovou konečné 5.-8. místo. Další mixové dvojice Klára – Adam Šulc (SK Prosek Praha) a Kačka – Vojtěch Havlíček (TJ Sokol Polabiny Pardubice) skončili v nejlepší šestnáctce turnaje.

O největší úspěch se tak postarala deblová dvojice Kačka – Kateřina Osladilová (TJ Sokol Klimkovice), která dokázala porazit Otáhalovou s Tröztmüllerovou i nasazené soupeřky P. Krpatovou s Valentovou ve dvou setech. V semifinále už padly Kačky s prvními nasazenými a pozdějšími vítězkami Hořínkovou a Zuzákovou 13:21, 10:21, a skončily tak na bronzovém místě.

Velká gratulace Kačce k pódiovému umístění na celorepublikovém turnaji dospělých!

zdroj: czechbadminton.cz

Článek si můžete přečíst také stránkách na czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

4 × pět =