GPA dospělých v Praze ve Vinoři: Memoriál K. Holobradého 2020

Ve dnech 2.-4.10.2020 se konal v pražské hale ve Vinoři druhý letošní celostátní turnaj GPA dospělých hraný tradičně pod názvem Memoriál Konstantina Holobradého 2020. Z hamerského oddílu zasáhla do turnaje početná skupina hráčů: Vašek Bláha, Jakub Vitvera, Kamil Kyzlík, David Sklář, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Radka Šilhavá.

Současná problematická koronavirová doba a souběžně hraný mezinárodní turnaj BEC U17 v Českém Krumlově ve stejném termínu zapříčinily řadu odhlášek a především skrečovaných zápasů v rámci kvalifikace i hlavní soutěže. Původní startovní listina tak trochu prořídla, nicméně téměř všichni naši hráči museli nastoupit už do páteční kvalifikace, pokud chtěli pomýšlet na účast v hlavní soutěži.

Kvalifikace

Kvalifikační boje začaly už v pátek dopoledne, bohužel pro naše barvy byly ale neúspěšné a postup si z našich nakonec nikdo nevybojoval. Singlisté David s Matějem se dostali až do finále, kde prohráli s Paterou, resp. s Rzeplinskim. Matěj předtím skvěle přehrál Franka a i Marka, David vyřadil v hamerském zápase na 3 sety Jakuba. Poslední zástupce Kamil si připsal výhru nad Peterkem a poté skončil na raketě Brabce. V deblu schytali David s Kamilem ve finále přetěžký a v podstatě neřešitelný los v podání Adama Mendreka a Jiřího Krále, kteří nakonec skončili v turnaji třetí.

Hlavní soutěž

„Kvalifikační sýto“ sice do hlavní soutěže žádného hráče z Hamru nepustilo, přímou účast už však měli dříve jistou Radka Šilhavá (ve všech disciplínách), Matěj Volf s Jáchymem Brázdou (v deblu), Jakub Vitvera (v deblu) a Vašek Bláha (v singlu). Kluci Matěj s Jáchymem nepostoupili přes ostřílenou dvojici Drančák – Šelong (13,10), Jakub s Reném Weinzettlem (BK Arion Praha) prohráli proti Mendrekovi s Králem (11,14) a Vašek neuspěl s českou juniorskou hvězdičkou Janoštíkem (11,12). Nejúspěšnější hráčkou tak nakonec byla Ráďa, která skončila ve dvouhře po výhře nad Šolarovou (15,12) a těsné porážce od Hořínkové 13:21, 21:17, 19:21 na děleném 5.-8. místě. V deblu Radka skončila se svojí spoluhráčkou Adélou Chadimovou z Brna (Badminton FSpS MU) v prvním kole a už v pátek v „předehraném“ mixu podlehli Ráďa s Martinem Dostálem z Brna (Badminton FSpS MU) ve druhém kole několikanásobným mistrům ČR Bitmanovi s Bášovou (12,19).

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

osm − jedna =