Hamr (stále) stoupá vzhůru: V TOP 20 klubů je umístěn na historickém 4. místě v práci s mládeží v ČR pro rok 2020!

Hamerský badmintonový oddíl slaví další úspěch, neboť již potřetí za sebou se umístil v rámci každoročního projektu Talent v hodnocení TOP 20 nejlépe pečujících klubů o mládež v ČR. Pro rok 2020 byl SK Hamr Praha v žebříčku TOP 20 nejúspěšnějších klubů v práci s mládeží vyhodnocen jako 4. nejlepší klub v ČR. Navázal tím tak na předloňské 11. místo a zároveň dokonce vylepšil své dosavadní loňské maximum – 6. místo.

Bodové hodnocení vychází z daného umístění hráčů a hráček jednotlivých klubů na žebříčcích věkových kategorií U13 až U19 a umístění juniorů na žebříčku dospělých a BWF za uplynulý rok (2019). Na základě bodového zisku bude poměrně rozdělena mezi 20 kluby celková finanční částka 665 600 Kč na podporu systematické práce s mládeží v klubech od Českého badmintonového svazu.

Podle nastavených kritérií v dokumentu „Systém péče o talentovanou mládež“ znamená pro náš oddíl konečná 4. pozice a celkovým zisk 185,6 bodů finanční podporu od ČBaS ve výši 47 200 Kč, kterému touto cestou mockrát děkujeme za uvolněné prostředky.

Nad SK Hamr se dostaly v pořadí nejlepších oddílů už jen tři české kluby. Celkově zvítězil Sokol Radotín Meteor Praha (292,2 bodů), druhý byl brněnský Badminton FSpS MU (228,8 bodů) a třetí místo obsadil dvakrát po sobě úřadující východočeský šampion TJ Sokol Polabiny Pardubice (203,3 bodů). To tedy zároveň znamená, že se SK Hamr umístil po vyhodnocení projektu na druhém místě v hlavním městě ČR.

Náš oddíl tak zaznamenává další historický milník během své relativně krátké existence a potvrzuje tím vzestupnou tendenci výkonů a výsledků hamerské badmintonové mládeže v posledních letech. Toto umístění je pro nás velkým závazkem, ale i příslibem do budoucna a především výbornou motivací do další práce v tréninkovém procesu pro naše trenéry, hráče i jejich rodiče. Pevně věříme, že nastolenou laťku v příštích letech udržíme, nebo i dokonce ještě překonáme, čímž bychom tak atakovali medailové příčky!

Článek na czechbadminton.cz

Foto: czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

5 × 2 =