Jaké bylo badmintonové léto 2020?: Hamerské kempy, soustředění i individuální příprava!

Letní prázdniny 2020 se kvapem blíží ke svému konci a s nimi i letní příprava našich badmintonistů na nadcházející podzimní část turnajové sezóny. Přinášíme krátké ohlédnutí za tím, jak se nejen hamerští hráči během léta připravovali.

Již v první půlce července proběhlo 1. letní kondiční soustředění našeho oddílu, které se konalo letos na Šumavě. To bylo určené zejména pro hráče Akademie, předzávodní přípravky, ale částečně i Badmintonové školy SK Hamr. Více o jeho průběhu se dočtete zde: https://www.hamrpraha.cz/article/hamerske-kondicni-soustredeni-tydenni-dril-na-sumave-se-vsim-vsudy/.

Během letních měsíců se zároveň někteří hráči Akademie a předzávodní přípravky připravovali v areálu SK Hamr v Braníku při individuálních a skupinových trénincích nebo absolvovali výběrová soustředění v Praze či v rámci ČR.

V srpnu se mimo jiné také uskutečnil v Českém Krumlově kemp širší reprezentace kategorie U17, na který byly vybrány hamerské hráčky Kačka Koliášová a Barča Bursová. Naše badmintonistky, které se letos v únoru zúčastnily ME U15 2020, byly do užšího výběru reprezentace vybrány i s ohledem na blížící se ME U17, jež proběhne v příštím roce. Nominace je pro holky určitě další krok vpřed a především obrovská motivace do další tréninkové práce.

Pod vedením hamerských trenérů se konalo rovněž 5 badmintonových kempů SK Hamr určených nejen pro stávající hráče BŠ, ale i pro úplné začátečníky či nové zájemce o tento sport. V hale v Braníku proběhly hned 4 kempy pro různé věkové kategorie (8-17 let), ve štěrboholské hale to byl 1 kemp a vedle něj se konal ještě badmintonový kemp s doplňkovými sporty.

Badminton byl také rovněž součástí všesportovních kempů SK Hamr, které se konaly téměř každý prázdninový týden v hamerském areálu v Braníku. Účast na kempech byla velice hojná a my jen doufáme, že se s některými účastníky uvidíme už i pravidelně od září v rámci běžných tréninků v obou areálech, a rozšíříme tak naše řady o nové tváře.

Fotogalerie z kempů SK Hamr: http://www.hamrsport.cz/cs/fotogalerie/.

Závěrečné letní tréninkové dávky budou hamerští badmintonisté „polykat“ již tradičně v posledním srpnovém týdnu pod vedením našich trenérů na druhém oddílovém herním soustředění v Sázavě, kam vyrazí opět zejména hráči Akademie, předzávodní přípravky i Badmintonové školy SK Hamr napříč všemi věkovými kategoriemi.

A po jeho konci se už bude opět moci naplno rozeběhnout po půl roce kolotoč badmintonových turnajů po celé republice.

Zanechte zprávu

deset + 16 =