Katka Koliášová startovala na MS juniorů U19 2022 ve španělském Santanderu!

Rok 2022 je doslova nabitý velkými badmintonovými událostmi. Po letošních evropských šampionátech v kategoriích U15, U19 a veteránů přišel nyní na řadu i světový mundial hráčů do 19 let. Po srpnovém ME v srbském Bělehradu tak čekala tentokrát českou juniorskou reprezentaci ještě větší výzva v podobě Mistrovství světa juniorů U19 v badmintonu 2022, které probíhalo v termínu 17.-30.10.2022 ve španělském Santanderu.

Na světovém juniorském šampionátu vedl českou badmintonovou reprezentaci trenér U19 Dán Peter Mikkelsen s Tomaszem Mendrekem. A hamerský klub měl i tentokrát na vrcholné světové akci své zastoupení mezi hráči. Za národní celek se v individuální soutěži (24.-30.10.2022) představila i česká juniorská reprezentantka do 19 let Katka Koliášová, jíž národní kouč nominoval do čtyřhry s Kateřinou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) a do smíšené čtyřhry s Davidem Smutným (BK Meteor Praha). V úvodu šampionátu předcházela individuální soutěži také týmová část (17.-24.10.2022), která však byla už bez hamerské účasti.

V historickém městě na severu Španělska byli bohužel v soutěži smíšených dvojic David Smutný s Kateřinou Koliášovou neúspěšní, když nestačili na australský pár Otto Xing de Zhao, Yuelin Zhang poměrem 19:21, 17:21. Ve druhé párové disciplíně už to z pohledu hamerské zástupkyně vypadalo lépe. Katky K. a O. přehrály totiž v prvním kole maďarský pár přesvědčivě ve 2 setech, poté už přišly na řadu Dánky Maria Tommerup a Kathrine Vang, které patří k tomu nejlepšímu, co nyní evropský badminton nabízí. Přes severský pár už se českým dívkám další postup v soutěži mezi elitních 16 párů nepodařil, když naše badmintonistky nestačily poměrně jednoznačně 0:2 na sety. Brány osmifinále tak zůstaly pro český badminton zavřené.

Děkujeme Katce za reprezentaci České republiky na takto významné mezinárodní badmintonové akci!

Články z MS juniorů U19 v badmintonu 2022 ve španělském Santanderu najdete také na stránkách czechbadminton.cz: zde a zde

Přehled zápasů Katky Koliášové: zde

Zanechte zprávu

osm + 3 =