MČR U19 v Brně: Bronzový šampionát pro hamerské juniory + stříbro v mixu pro Kláru Šilhavou!

V termínu 18.-19.12.2021 se v Brně-Slatině konal poslední z naplánovaných českých šampionátů v tomto roce, na programu totiž bylo sledované juniorské mistrovství ČR jednotlivců v kategorii U19 pro rok 2021. Modrofialová X Arena přivítala nejlepší tuzemskou špičku, ve které měl i oddíl SK Hamr několik želízek v ohni – Jonáše Hurtíka, Elišku Bílkovou, Kláru Šilhavou, Káju Hejdukovou, Kačku Koliášovou, kteří nastoupili pod trenérským vedením Romany Loskotové.

Zdaleka nejlepší disciplínou se pro nás stala smíšená čtyřhra, ve které nastoupily hned čtyři dvojice Jonáš s Eliškou, Kája s Tomášem Paterou (MTAC Praha), Klára s Adamem Šulcem (SK Prosek Praha) a Kačka s domácím Tomášem Vrbkou (SK Brno Slatina). Posledně jmenovaným se podařilo postoupit do 2. kola a ostatní zasáhli dokonce do závěrečných bojů o medaile v neděli. Semifinálové složení mělo z výrazné části hamerský podpis. Klára s Adamem Š. v prvním duelu přehráli Jonáše s Eliškou 21:14, 21:17, Tomáš P. s Kájou museli ve druhém semifinále bohužel ze zdravotních důvodů odstoupit proti páru A. Ehm – K. Valentová, kteří nakonec ve finále zdolali i Kláru s Adamem Š. po výsledku 12:21, 13:21. Hned tři medaile se tak pro SK Hamr urodily v soutěži smíšených dvojic.

Na stupně vítězů se dále probojovala Klára v singlu, ve kterém postupně porazila bez větších potíží Burdovou a Kozempelovou. V semifinále byla nad síly hamerské hráčky česká juniorská reprezentantka Petra Maixnerová 12:21, 12:21, tzn. bronz pro Kláru. Eliška se dostala mezi 8 nejlepších singlistek, když prohrála ve čtvrtfinále s Hořínkovou. 5.-8. místo obsadili rovněž v deblu Jonáš s Tomášem Paterou (MTAC Praha) a Klára s Martinou Ševčíkovou z Brna (Badminton FSpS MU), když holky byly vyřazeny českými reprezentantkami P. Maixnerová – L. Krulová.

Velká gratulace našim hráčům, kteří se všichni zařadili v nabité české konkurenci mezi medailisty domácího šampionátu juniorů. Příslibem do příštího roku je fakt, že všichni budou moci startovat mezi juniory ještě i příští rok!

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

1 × dva =