Mezinárodní turnaje U15 a U17 v Srbsku: Adam Srnec vybojoval bronz!

Ve dnech od čtvrtka 24.6.2021 do neděle 27.6.2021 hostilo druhé největší srbské město Novi Sad zároveň dva mezinárodní turnaje Serbian U17 International 2021 a Serbian Youth International NOVI SAD 2021 v mladších kategoriích U9, U11, U13 a U15. Výsledky circuitu U17 se navíc započítávaly i do evropského žebříčku. Do Srbska dorazila na velmi dobře obsazený turnaj v hlavní soutěži i početná skupina českých hráčů, která poměřila síly s evropskou konkurencí včetně například ruských a ukrajinských badmintonistů. 

V našlapané konkurenci přes 300 hráčů z 25 zemí napříč kategoriemi nechyběli v české výpravě ani hamerští hráči Kačka Koliášová a Adam Srnec pod vedením trenérky Romany Loskotové.

Kačka nastoupila v kategorii U17 do singla a do mixa, kterého sehrála se spoluhráčem Tomášem Vrbkou (SK Kuklenská Brno). Bohužel Kačce se nepodařilo ani jednou postoupit z 1. kola, když pokaždé prohrála ve 3 setech, v mixu se slovinskými soupeři, v singlu s Rakušankou Dlapkou. Adam nastoupil do všech tří disciplín, v deblu s Janem Ptáčkem (TJ Sokol Klimkovice) a v mixu s Adélou Turoňovou (MTAC Praha). Ve čtyřhře dokázali kluci přejít přes Slováky, poté skončili na raketách Nizozemců. V prvním kole byli nad síly také v mixu Rusové a v singlu ukrajinský hráč Romaniuk.

 

Výsledky turnaje Serbian U17 International 2021 zde

Adam zasáhl i do mladší kategorie U15, ve které hrál dvouhru, smíšenou čtyřhru s Adélou Turoňovou (MTAC Praha) a čtyřhru s Markem Čepelou (TJ Astra ZM Praha). Adamovi se pokaždé podařilo porazit dva soupeře, což znamenalo v deblu s Markem zisk bronzové medaile! V mixu to stačilo na 5.-8. místo a ve dvouhře na 9.-16. místo.

Výsledky turnaje Serbian Youth International NOVI SAD 2021 zde

Adamovi s Kačkou děkujeme za reprezentaci našeho oddílu a Adamovi gratulujeme k zisku cenného kovu!

Zanechte zprávu

šest − jedna =