Serbian U17 International 2023 a Serbian Youth International 2023: Hamr reprezentovala na mezinárodních turnajích v Srbsku dvojice hráčů!

Ve dnech od čtvrtka 22.6.2023 do neděle 25.6.2023 hostilo druhé největší srbské město Novi Sad souběžně dva mezinárodní turnaje – juniorský Serbian U17 International 2023, jenž je součástí evropského bodovaného okruhu Badminton Europe Circuit (BEC), a tradiční mládežnický mezinárodní turnaj Serbian Youth International 2023 v mladších kategoriích U11, U13 a U15. Z početné skupiny českých hráčů zasáhlo do juniorské akce i jedno hamerské želízko Vojta Strejček a na sever Srbska cestoval na mládežnický turnaj také jediný hamerský zástupce Felix Kyzlík, který startoval v kategorii U13.

Hamerští hráči na medailová umístění tentokrát nedosáhli, přesto získávali ve svých kategoriích především cenné zkušenosti s mezinárodním badmintonem, které mohou zhodnotit při poměřování sil s evropskou konkurencí na akcích v příštích měsících či letech.

Felix si zahrál v U13 dvouhru a čtyřhru s Tinem Radovanovićem z Chorvatska. Vojta na akci U17 sehrál v Srbsku všechny disciplíny, vedle dvouhry vytvořil v „párovkách“ dua s českými spoluhráči, a to ve čtyřhře s Kryštofem Klímou (TJ Sokol České Budějovice) a v mixu s Lucií Šuhajovou (B.O.CHANCE Ostrava Sportclub). Velmi hezký výsledek uhrál Vojta v deblové soutěži, v níž skončil hamersko-českobudějovický pár po čtvrtfinálové účasti na 5.-8. místě. V soutěži smíšených dvojic skončila česká dvojice v osmifinále turnaje.

Děkujeme oběma našim hráčům za účast a reprezentaci hamerského klubu i České republiky na mezinárodních akcích v zahraničí.

Výsledky turnaje Serbian U17 International Novi Sad 2023

Výsledky turnaje Serbian Youth International Novi Sad 2023

Článek na stránkách czechbadminton.cz najdete zde

Zanechte zprávu

tři + 12 =