SK Hamr Praha vyhodnocen v TOP 20 jako 6. nejlepší klub s mládeží v ČR pro rok 2019

Hamerský badmintonový oddíl se podruhé za sebou umístil v rámci každoročního projektu Talent v hodnocení TOP 20 nejlépe pečujících klubů o mládež v ČR. Pro rok 2019 byl SK Hamr Praha v žebříčku TOP 20 nejúspěšnějších klubů v práci s mládeží vyhodnocen jako 6. nejlepší klub v ČR, čímž tak vylepšil své dosavadní loňské maximum – 11. místo.

Bodové hodnocení vychází z daného umístění hráčů a hráček jednotlivých klubů na žebříčcích věkových kategorií U13 až U19 a umístění juniorů na žebříčku dospělých a BWF za uplynulý rok (2018). Na základě bodového zisku bude poměrně rozdělena mezi 20 kluby celková finanční částka 665 600 Kč na podporu systematické práce s mládeží v klubech od Českého badmintonového svazu.

Podle nastavených kritérií v dokumentu „Systém péče o talentovanou mládež“ znamená pro náš oddíl konečná 6. pozice a celkovým zisk 139,8 bodů finanční podporu od ČBaS ve výši 41 500 Kč, kterému touto cestou mockrát děkujeme za uvolněné prostředky.

SK Hamr Praha se tím také po vyhodnocení projektu umístil na třetím místě v hlavním městě ČR. V Praze před ním skončila jen druhá TJ Astra ZM Praha (168,7 bodů) a čtvrtý Sokol Radotín Meteor Praha (158,1 bodů). Loňské vítězství obhájil oddíl TJ Sokol Polabiny Pardubice (220,6 bodů).

Nad Hamr se dostaly v pořadí nejlepších oddílů už jen dva moravské kluby –  třetí brněnský Badminton FSpS MU (167,4 bodů) a pátá TJ Orlová-Lutyně (153,1 bodů).

Máme velikou radost za toto krásné umístění. Rok 2018 byl pro náš oddíl skutečně průlomovým. Umístění našich hráčů na nejvyšších příčkách žebříčků ČBaS U13 – U19, postupné zařazování juniorských hráčů do kategorie dospělých, medailové zisky a tituly na MČR jednotlivců i zlatý triumf smíšeného družstva U15 na MČR žáků 2018 v Brně dozajisté přispěly k tomuto historickému úspěchu a ocenění SK Hamru. V něm se odráží nejen samotná dlouhodobá každodenní práce trenérů a hráčů, ale především také nasazení, ochota a podpora ze strany rodičů. Vzestupný trend výkonů a výsledků hamerské badmintonové mládeže i na mezinárodní úrovni je pro nás všechny příslibem do budoucna a zároveň skvělou motivací do další práce v tréninkovém procesu. Pevně věříme, že nastolenou laťku v příštích letech udržíme, nebo i dokonce ještě překonáme.

Článek na czechbadminton.cz

Foto: czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

2 × 3 =